Fredrikstad kommune

Velkommen til Fredrikstad, kåret til Norges mest attraktive by 2017. En liten time fra Oslo, der hvor Glomma renner ut i havet finner du Fredrikstad. Med våre 80.000 innbyggere er vi landets sjette største by. Fredrikstad er en by i sterk vekst. I tillegg til en urban bykjerne, har vi et spennende og vakkert omland og en vakker skjærgård. Byen er kjent for sitt rike kulturliv og sine historiske tradisjoner. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby. I Fredrikstad finner man trygge oppvekst- og levekår, et godt boligtilbud og et
variert miljø- og teknologibasert næringsliv. Du når Oslo på en time og Gøteborg på vel to timer.

Fredrikstad kommune ønsker å være en arbeidsgiver hvor ulikheter og mangfold er en styrke. Kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn og eller redusert funksjonsevne oppfordres til å søke. Kommunens verdier er Modig, Engasjert, Romslig og Kompetent.

MERK Fredrikstad - så andre MERKer det!

Advokat 100 % fast stilling - Kommuneadvokaten

Kommuneadvokaten har en 100 % fast ledig stilling som advokat med tiltredelse snarest eller etter nærmere avtale.

Kommuneadvokaten er kommunens prosessfullmektig for domstolene og fylkesnemnda, og påtar seg rådgivningsoppdrag for den politiske ledelsen og administrasjonen. Kommuneadvokaten skal fremme rettssikkerhet og ivareta kommunens rettslige og økonomiske interesser. Arbeidsoppgavene er juridisk og samfunnsmessig interessante og spenner over de fleste rettsområder innenfor både privatrett og offentlig rett. Kontoret består av 4 advokater og én sekretær. Kontorets leder rapporterer til kommunalsjef for Seksjon økonomi og organisasjonsutvikling.

Den som tilsettes kan påregne en variert portefølje, og vi ser etter søkere som er motivert for å jobbe med flere av kontorets sentrale rettsområder. Advokatene ved kontoret må kunne samarbeide godt med oppdragsgivere i ulike sektorer, og samtidig kunne foreta selvstendig faglige vurderinger. Vi ser etter søkere som blir motivert av å yte en ekstra innsats når oppdragsgiverne har behov for dette, og som kan representere Fredrikstad kommune på en god og tillitvekkende måte.

Kommuneadvokaten har sitt arbeidssted på Lykkeberg, i sentum av Fredrikstad, med kort avstand til offentlig kommunikasjon.

Hovedoppgaver

 • Juridisk rådgivning
 • Prosedyreoppdrag
 • Opplæring/kurs

Kvalifikasjonskrav

 • Du har juridisk embetseksamen eller mastergrad i rettsvitenskap
 • Du har advokatbevilling
 • Du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Ønskede kvalifikasjoner og personlige egenskaper

 • Det er ønskelig at du har arbeidserfaring fra ett eller flere av følgende rettsområder: Forvaltningsrett, arbeidsrett, erstatningsrett, fast eiendoms rettsforhold, entrepriserett, barnevern og offentlige anskaffelser.
 • Du er god til å forstå og kommunisere med oppdragsgivere
 • Du er serviceinnstilt, fleksibel og effektiv
 • Du har personlig og faglig integritet

Det blir lag stor vekt på personlig egnethet.

Vi kan tilby

 • En spennende og interessant stilling i en kystby med et rikt kulturliv
 • Deltagelse og innsikt i samfunnsmessig viktige virksomheter
 • Et bredt fagfelt med varierte og interessante faglige oppgaver
 • Et godt arbeidsmiljø med dyktige kollegaer
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Lønn etter avtale

Generelt:
Arbeidstakere tilsettes i Fredrikstad kommune i henhold til lover, reglement og tariffavtale. Prøvetiden er 6 måneder.

Søknad sendes

Fredrikstad kommune benytter elektronisk søknadsprosess. Gå inn på www.fredrikstad.kommune.no under stillingsannonser/kunngjøringer. Dersom du er intern søker kan du gå inn på FREKIT, Enterprise Personalia, velg fanen Hjem og trykk på ledige stillinger.

Spørsmål vedrørende innlogging/søknadsprosess rettes til førstesekretær Charlotte Høyum, tlf.: 69 30 62 43 eller e-post: chac@fredrikstad.kommune.no.

Offentlighet

Opplysninger om søkeren kan bli offentligjort selv om søkeren har bedt om å bli unntatt offentlighet. Fredrikstad kommune vil varsle søkere som har bedt om unntak fra offentlighet, dersom dette ikke kan imøtekommes (offentlighetsloven § 25). Det vil gå frem av den offentlige søkerlisten hvor mange søkere det har vært til stillingen, og hvilket kjønn de har.

Vennligst henvis til Jobbdirekte i søknaden din.