Fredrikstad kommune

Velkommen til Fredrikstad, kåret til Norges mest attraktive by 2017. En liten time fra Oslo, der Glomma renner ut i havet, finner du Fredrikstad. Med våre 82.000 innbyggere er vi landets sjette største by. Fredrikstad er i sterk vekst. I tillegg til en urban bykjerne, har vi et spennende og variert omland og en vakker skjærgård. Byen er kjent for sitt rike kulturliv og sine historiske tradisjoner. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby. I Fredrikstad finner man trygge oppvekst- og levekår, et godt botilbud og et variert miljø- og teknologibasert næringsliv. Du når Oslo på en time og Gøteborg på vel to timer.

Fredrikstad kommune ønsker å være en arbeidsgiver hvor ulikheter og mangfold er en styrke. Kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn og/eller redusert funksjonsevne oppfordres til å søke. Kommunens verdier er Modig, Engasjert, Romslig og Kompetent.

MERK Fredrikstad - så andre MERKer det!

IT arkitekt/ rådgiver teknologi

Vi søker deg som vil jobbe som IT arkitekt/ rådgiver teknologi, med arbeidssted ved vår Digitaliseringsavdeling. Det er en 100% stilling innen utvikling av kommunens IT-plattform, med hovedvekt på teknologiarkitektur. Stillingen er fast.

Team IT-utvikling, som denne stillingen er en del av, er en stab med rådgivende arkitekter innen alle it-arkitekturområder. Vi er premissgivere, rådgivere og teknisk støttefunksjon for kommunenes virksomheter i deres digitaliseringsarbeid. Dette innebærer mye dialog med virksomheter og leverandører av it-løsninger.

Som ansvarlig rådgiver for innføring av systemer eller løsninger får man også en rolle som 3. linje i driftsorganisasjonen. Dette innebærer ansvar for gjennomføring av endringer på systemer og infrastruktur i samarbeid med team it-drift og leverandører.

Vi utvikler og tilrettelegger teknisk infrastruktur i forbindelse med leveranser og har tett oppfølging av leverandører underveis i disse prosessene frem til produksjon, dokumentasjon og overlevering til team it-drift. Vi er ute etter en person som har god teknisk forankring og forståelse med evnen til å tenke systematisk, innovativt, kreativt og strategisk i forhold til å utvikle nye og eksisterende digitale tjenester. Dette sammen med kommunens virksomheter, samarbeidspartnere og leverandører. Oppgavene innebærer liten grad av programmering da vi i hovedsak anskaffer ferdige produkter eller komponenter. Det er imidlertid ofte behov for tilpasninger og integrasjoner for å få størst mulig gevinst av investeringen. Det vil derfor kunne være fordelaktig å ha kjennskap til programmering når dette skal kravstilles og spesifiseres. Personen vi er ute etter må derfor også kunne jobbe "hands-on" med våre installasjoner.

Hovedoppgaver

 • Kontinuerlig utvikling av kommunens teknologiske plattform og IT-arkitektur
 • Løsningsdesign, planlegging og implementasjon av ny teknologi og løsninger
 • Prosjektdeltakelse og rådgivning ved innføring eller omstrukturering av forretningsløsninger.
 • Utforske og foreslå ny teknologi og anvendelsesområder for disse
 • Forvaltning og planlegging av Microsoft lisensportefølje
 • Delta i utviklingen av SmartCity Fredrikstad


Kvalifikasjonskrav

 • Høyere utdanning innen informasjonsteknologi, gjerne også relevante sertifiseringer
 • Erfaring med MS Hyper-V virtualisering og MS SystemCenter familien
 • Generelt god kompetanse på Windows basert infrastruktur og plattformer
 • Erfaring med Azure og andre skyplattformer
 • God erfaring med Powershell
 • Erfaring med prosjektdeltakelse
 • God forretningsforståelse
 • God norsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne er et absolutt krav


Ønskede kvalifikasjoner og personlige egenskaper

 • Du har gode analytiske evner
 • Har evne til å arbeide strukturert, systematisk og selvstendig
 • Er ansvarsbevisst med fokus på sikkerhet og kvalitet
 • Er løsningsorientert med evne til nytenkning
 • Har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Du brenner for IT- og digitaliseringsarbeid og ønsker å være en av de beste innen fagfeltet
 • Du trives i rollen som rådgiver og arkitekt
 • Du har dine meninger og faglige integritet som du tar med deg i konstruktiv dialog


Vi kan tilby

Du vil få utfordrende og interessante arbeidsoppgaver i et aktivt og faglig kompetent arbeidsmiljø. Du vil bli del av et arbeidsfellesskap hvor medarbeiderne er stolte av jobben sin og utfører den med stort engasjement. Vi tilbyr fleksibel arbeidstid og gode pensjons- og forsikringsordninger i KLP. Stillingen vil ha kontorplass I Hancobygget (Glemmengt. 55), som er sentralt i Fredrikstad, i nærhet til skjærgården og tilgang til et rikt kulturliv i Norges mest attraktive by 2017. Lønn etter avtale.

Generelt
Arbeidstakere ansettes i Fredrikstad kommune med prøvetid på 6 måneder og etter gjeldende lover, reglementer og tariffavtaler, herunder pliktig medlemsskap i kommunal/statlig pensjonskasse.

Søknad sendes
Fredrikstad kommune benytter elektronisk søknadsprosess, og alle søknader på ledige stillinger må gjøres elektronisk i vårt rekrutteringssystem. Gå inn på www.fredrikstad.kommune.no og trykk på ledige stillinger. Interne søkere kan gå inn på Frekit, Enterprise personalia, velg fanen Hjem.
Spørsmål om innlogging rettes til konsulent Line Alfredsen, telefon 69 30 57 10.

Offentlighet
Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om å bli unntatt offentlighet. Søkere som har bedt om unntak fra offentligheten vil bli varslet dersom dette ønsket ikke kan imøtekommes (offentlighetsloven § 25). Det vil fremgå av den offentlige søkerlisten hvor mange søkere det har vært, alder og hvilket kjønn de har.

Vennligst henvis til Jobbdirekte i søknaden din.