Fredrikstad kommune

Velkommen til Fredrikstad, en av Norges mest attraktive byer. En liten time fra Oslo, der Glomma renner ut i havet, finner du Fredrikstad. Med våre 85.000 innbyggere er vi landets åttende største by. Fredrikstad er i sterk vekst. I tillegg til en urban bykjerne, har vi et spennende og variert omland og en vakker skjærgård. Byen er kjent for sitt rike kulturliv og sine historiske tradisjoner. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby. I Fredrikstad finner man trygge oppvekst- og levekår, et godt botilbud og et variert miljø- og teknologibasert næringsliv. Du når Oslo på en time og Gøteborg på vel to timer. 

Fredrikstad kommune ønsker å være en arbeidsgiver hvor ulikheter og mangfold er en styrke. Kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn og/eller redusert funksjonsevne oppfordres til å søke. Kommunens verdier er Modig, Engasjert, Romslig og Kompetent.

Virksomhetsleder/rektor ved Rekustad skole

Rekustad skole er en 1-7 skole og ligger på Rolvsøy, nord for Fredrikstad sentrum.  Skolen har for tiden drøyt 260 elever og omtrent 40 ansatte. SFO vil fra høsten 2024 bestå av i overkant 120 barn.  Skolens administrasjon består av virksomhetsleder, undervisningsinspektør, SFO-leder og merkantil konsulent.
 
Rekustad skole ligger fantastisk til ved inngangen til Fredrikstadmarka. Lysløypa starter utenfor døra vår, og vinterstid spenner barna på seg skia og koser seg i flotte løyper. Skolen ønsker å være en positiv arena i lokalmiljøet. Rolvsøyhallen og Rolvsøy barnehage er våre nærmeste naboer. Skolen har også svært gode bussforbindelser, i retning av både Fredrikstad og Sarpsborg.
 
Inkluderende læringsmiljø i et mangfoldig læringsfellesskap er for tiden skolens viktigste utviklingsområde, i tillegg til de kommunale satsingene. Dette arbeidet foregår i det profesjonsfaglige fellesskapet både i skole og på SFO.  SFO jobber aktivt og kontinuerlig med Rammeplan for SFO, og legger daglig drift og årsplan med utgangspunkt i denne. Vi ønsker å være en lærende organisasjon som utvikler egen praksis samtidig som vi bygger videre på det vi er gode til. Vi bruker utviklingstid og teamtid til profesjonsfaglig utvikling. Viktige områder for skolen er profesjonsfaglig digital kompetanse, programmering, skolemiljø og bruk av skog og nærmiljø. Skolen har for tiden en skoleintern «forsterket arena» for noen elever med et helhetlig spesialpedagogisk tilbud.
 
Skolen har inneværende år vært praksissted for studenter innenfor vernepleierutdanningen og fagarbeidere. Skolen har et uttalt ønske om å bli praksisskole for lærerstudenter på sikt.

Rekustad skole er en travel og hyggelig arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø, og ansatte som bryr seg om arbeidsplassen sin. Personalgruppen er en god blanding av kontinuitet og nyere tilskudd til felleskapet. Vi søker deg som vil være med å bidra til at skolen skal være et godt og utviklende sted for elever og ansatte.
 
Ett felles satsningsområde for Fredrikstadskolen vil neste skoleår være profesjonsfaglig arbeid med skolemiljø og trusler/vold på egen virksomhet.  
 
Gjennom ledernettverk samarbeider skolen med andre skoler i nærområdet.  
 
Mer informasjon om Rekustad skole kan du finne på https://www.fredrikstad.kommune.no/skoler/rekustad-skole/
 
Alle som arbeider i Fredrikstadskolen har som felles målsetting å skape skolehverdager der elevene opplever mestring og lærelyst, - og samtidig rustes til å møte fremtidens utfordringer. Utvikling av lærelyst legger grunnlag for livslang læring.
Opplevelse av mestring gir mot til å gå løs på stadig nye utfordringer, faglig og sosialt.

 

Kvalifikasjonskrav

  • Godkjent utdanning for tilsetting og undervisning i grunnskolen
  • Undervisningserfaring fra grunnskole, fortrinnsvis barnetrinnet
  • Ledererfaring innenfor grunnskoleområdet
  • God økonomisk forståelse og kjennskap til lov og avtaleverk
  • Erfaringer fra å lede skolebasert utviklingsarbeid
  • God IKT-kompetanse og bruker IKT som verktøy i arbeidet som skoleleder
  • Har gode kommunikasjonsevner på norsk; skriftlig og muntlig


Det vil bli lagt vekt på personlig egnethet. Vi ønsker at det i søknaden gis uttrykk for egne tanker om lederrollen i en liten barneskole.

Ønskede kvalifikasjoner og personlige egenskaper

  • Tilleggsutdanning innenfor administrasjon og ledelse, rektorutdanning eller lignende er ønskelig, eller du må være villig til å ta en slik utdanning.
  • Du er en samlende og tydelig leder med samfunnsengasjement og visjoner for skolens utvikling og egenart.
  • Du er en lagbygger som kommuniserer og samarbeider godt med barn og voksne, samt utnytter mangfoldet i miljøet på
  • en utviklende måte.
  • Du har pågangsmot, godt humør og er løsningsorientert.
  • Du er opptatt av elevenes læring og er en pådriver for å utvikle skolen i henhold til skolens, kommunens og nasjonal mål.
  • Du har et blikk for skolens rolle, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
  • Du er trygg og uredd i lederrollen, ivaretar medvirkning, tar beslutninger og har gjennomføringskraft.
  • Du har god systemforståelse, god kjennskap til skolens styringsdokumenter, samt HMS-arbeid.
  • Du har gode samarbeidsevner og er en aktiv bidragsyter i skolemiljøet og i rektorkollegiet.


Vi kan tilby

  • En spennende og utfordrende stilling i en kystby med et rikt kulturliv.
  • Godt faglig lederfellesskap sammen med 30 andre rektorer.
  • Hyggelig arbeidsmiljø med høy kompetanse og engasjerte kolleger.
  • Godt støtteapparat på kommunalt nivå.
  • Deltagelse i ledersamlinger i regi av skoleetaten og felles for alle seksjoner i Fredrikstad kommune.
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger gjennom KLP/SPK

 

Andre vilkår
Arbeidstakere ansettes i Fredrikstad kommune i henhold til lover, reglement og tariffavtale, herunder pliktig medlemskap i pensjonskasse. Prøvetiden er 6 måneder.

 

Lønnsopplysninger
Avlønning i stillingskode 9951, internkode 6240, rektor, lønnssats kr 915.000 per år.


Stillingen er unntatt arbeidstidsbestemmelsene iht. arbeidsmiljøloven § 10-12. Som kompensasjon for dette har virksomhetsleder 10 fridager pr år, iht. Hovedtariffavtalens § 6.3. Kompensasjonen kan alternativt tas i tilsvarende antall daglønner.

Ansettelser forutsetter fremlegging av godkjent politiattest ikke eldre enn 3 måneder. Tuberkuloseattest i henhold til forskrift


Offentlighet
Opplysning om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om å bli unntatt offentlighet. Fredrikstad kommune vil varsle søkere som har bedt om unntak for offentlighet, dersom dette ønsket ikke kan imøtekommes (offentlighetsloven § 25). Det vil gå frem av den offentlige søkerlista hvor mange søkere det har vært til stillingen og hvilket kjønn de har.