Falsk SMS

Har du mottatt SMS fra jobbdirekte? Den er falsk.

E-post, SMS og sider på internett kan enkelt forfalskes, noe kriminelle daglig utnytter. Vi opplever dessverre for tiden at vår merkevare, og andre aktører i markedet, brukes aktivt i svindelforsøk mot arbeidsgivere og arbeidssøkere.

Vi sender aldri informasjon til kunder eller søkere fra vår portal via SMS. Vi ber heller aldri om fødselsnummer eller BankID.

SMS og e-post fra denne ukjente aktøren er rettet mot jobbsøkere og brukere. Det er et forsøk på å begå økonomisk svindel. Lenkene fører til en nettside med falsk BankID. Målet er å få brukeren til å fylle inn bankopplysninger og er et forsøk på økonomisk svindel.

Har du mottatt SMS som ber deg logge inn, kommer den ikke fra vårt system.

Dersom du har klikket på lenkene og fylt ut informasjonen i falsk BankID, anbefaler vi å ta kontakt med din bank og eventuelt ditt forsikringsselskap.

Føler du deg usikker på om innhold i SMS, e-post, eller Jobbdirekte er reelt? Jobbdirekte support er tilgjengelig mellom klokken 9 og 15 mandag til fredag. Vi svarer så godt vi kan på spørsmål fra både brukere og kunder. Kontakt oss her.

Eksempler:

Mer informasjon om sikkerhet på nett finner du her:

https://nettvett.no/er-lenken-trygg/

https://nettvett.no/smishing-sms-svindel/

https://nettvett.no/phishing/

https://nettvett.no/