Fredrikstad kommune

Velkommen til Fredrikstad, en av Norges mest attraktive byer. En liten time fra Oslo, der Glomma renner ut i havet, finner du Fredrikstad. Med våre 85.000 innbyggere er vi landets åttende største by. Fredrikstad er i sterk vekst. I tillegg til en urban bykjerne, har vi et spennende og variert omland og en vakker skjærgård. Byen er kjent for sitt rike kulturliv og sine historiske tradisjoner. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby. I Fredrikstad finner man trygge oppvekst- og levekår, et godt botilbud og et variert miljø- og teknologibasert næringsliv. Du når Oslo på en time og Gøteborg på vel to timer. 

Fredrikstad kommune ønsker å være en arbeidsgiver hvor ulikheter og mangfold er en styrke. Kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn og/eller redusert funksjonsevne oppfordres til å søke. Kommunens verdier er Modig, Engasjert, Romslig og Kompetent.

Barne- og ungdomsarbeider

Hauge skole er en 1-7 skole som ligger på Rolvsøy, nord i kommunen, tett inntil Fredrikstadmarka. Skolen har skoleåret 2023/2024 230 elever og 31 ansatte. Vi jobber som etter en trinnmodell hvor hvert trinn består av mellom 25 -35 elever. Elevene organiseres i mindre grupper i løpet av dagen.

Hauge skole er en PALS-skole. PALS står for positiv adferd, støttende læringsmiljø og samhandling i skolen. PALS er skolens pedagogiske plattform.
Vi arbeider systematisk med å utvikle en skolehverdag preget av trygghet, forutsigbarhet, samarbeid og aktive barn.

På Hauge skole vil du være en del av et aktivt og positivt læringsmiljø.

Vi som arbeider i Fredrikstadskolen har som felles målsetting å skape skolehverdager der elevene opplever mestring og lærelyst, - og samtidig rustes til å møte fremtidens utfordringer. Utvikling av lærelyst legger grunnlag for livslang læring.
Opplevelse av mestring gir mot til å gå løs på stadig nye utfordringer, faglig og sosialt.

 Det er ledig 2 x 45%  og 1 x 46,35% faste stillinger i SFO og 3 x 45% vikariater i skolen.  Det er ønskelig at stillingene i skole og SFO kombineres.

 

Arbeidsoppgaver
Stillingene gjelder i hovedsak å følge opp elever med ulike funksjonsvariasjoner og særskilt behov for tilrettelegginger i skole og SFO. Som barne- og ungdomsarbeider i skolen jobber du i team sammen med øvrige pedagoger og fagarbeidere i et trinnteam der alle har et felles ansvar for alle elevene på trinnet. Som barne- og ungdomsarbeider i SFO er du med og planlegger, tilrettelegger og gjennomfører ulike aktiviteter. Felles for skole og SFO er at det er forventet at du bidrar til elevenes faglige og sosiale læring og utvikling gjennom deltakelse i lek og læringsaktiviteter ute og inne. Arbeidet innebærer å kunne skape gode relasjoner, følge opp enkeltbarn og grupper og bidra til et godt foreldresamarbeid.

 

Kvalifikasjonskrav

  • Fagbrev som barne- og ungdomsarbeider eller annen relevant utdannelse.
  • Kunne kommunisere godt muntlig og skriftlig på norsk.
  • Kunne stå i krevende situasjoner og kunne lede barn i fysiske aktiviteter.

 

Ønskede kvalifikasjoner

  • Erfaring fra arbeid med barn i ulike funksjonsvariasjoner, som barn med autismespekterforstyrrelse (ASF)
  • Kjennskap til alternativ og støttende kommunikasjon (ASK) og motivasjon for å arbeide med barn som har behov for ASK.

 

Personlige egenskaper

  • Du er en trygg, tydelig og varm voksen som er glad i å jobbe med barn.
  • Du må kunne jobbe selvstendig og i team, ha gode samarbeidsevner og kunne bidra til et godt arbeidsmiljø.
  • Du må kunne arbeide strukturert og fleksibelt, være løsnings- og utviklingsorientert og like en hektisk arbeidshverdag.
  • Det legges stor vekt på personlig egnethet.

 

Vi tilbyr
Vi kan tilby en interessant og utfordrende stilling i et godt arbeidsmiljø med høy kompetanse og profesjonelle kolleger.


Andre vilkår
Arbeidstakere ansettes i Fredrikstad kommune i henhold til lover, reglement og tariffavtale. Prøvetiden er 6 måneder.


Offentlighet
Opplysning om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om å bli unntatt offentlighet. Fredrikstad kommune vil varsle søkere som har bedt om unntak for offentlighet, dersom dette ønsket ikke kan imøtekommes (offentlighetsloven § 25). Det vil gå frem av den offentlige søkerlista hvor mange søkere det har vært til stillingen og hvilket kjønn de har.