Digitale strategier

Kampen om de dyktigste medarbeiderne og talentene er hard og utfordrende for mange arbeidsgivere. I tillegg så er mediebildet blitt betydelig mer komplisert med et stort antall nye digitale møteplasser.

JD Digital tilbyr nå en målrettet og effektiv digital HR pakke. Denne er skreddersydd for alle som vil utforske sitt digitale rekrutteringspotensial samt understøtte fagpresse- og aviskampanjer med digitale støtteaktiviteter. JD Digital består av erfarne rådgivere med hovedfokus på rekruttering i digitale medier. Vi kan skreddersy kanalvalg og kampanjebudskap. Og vi kan utnytte den uslåelige trafikken søkemotorer og sosiale medier har i dag for å skape positive rekrutteringseffekter.

Sliter du med å få tak i kompetent personell? Trenger du mer bredde og dybde i søkermassen? Kanskje vi skal lete etter den etterspurte kompetansen på litt nye steder?

Digitale kombinasjonsstrategier er fremtiden. Kampanjene kan etableres raskt og konstrueres svært treffsikre. I tillegg gir digitale kampanjer en høy prosesshastighet fra annonsering til søknader mottas. I beste fall kan vi i løpet av bare 24 timer ha klar en annonseprofil, plassert annonsen i 4-5 digitale kanaler og fått inn de første konkrete søkerne som da laster opp sine dokumenter i ditt digitale søknadshåndteringssystem. En uslåelig prosesshastighet og digital samhandlingseffekt.

Vi har også utviklet noen smarte digitale HR moduler som gjør talentjakten din enklere. Ved å installere en «Åpen søknad» modul på nettsider og i sosiale medier, så har du en smart funksjon som skaffer deg åpne søknader fra interessante kandidater 24/7.

Visste du at digitale kampanjestrategier:

Supplerer rekrutteringskampanjer i trykte medier
Den meste effektive HR strategien kombinerer trykte medier med smarte digitale kampanjer.

Kan kutte egne arbeids- og HR kostnader
Dine medarbeidere kan spare både tid og kostnader ved å bruke digitale arbeidsverktøy.

Kan øke bredden og dybden i søkermassen
Digitale kampanjer er mer målrettede inn mot særskilte kompetanse- og brukergrupper.

Kan øke antall åpne søknader
Smarte teknologimoduler kan lokke frem spennende kandidater og en jevn strøm av «åpne søknader» 24/7.

Utnytter «grip momentet» øyeblikket mens interessen er aktiv
40% av alle søkere faller fra pga for lang tid mellom «annonseinteresse» og «konkret søknad».